Előfizetői tartalom

Hónapok óta Európa csúcsán a magyar áremelkedés – Fellélegezhetünk végre?

Portfolio
Hosszú évek után kellett újra 5 százalék feletti hivatalos inflációs rátával szembesülni a magyar fogyasztóknak áprilisban és májusban. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint júniusban talán már jöhetett egy kis enyhülés, de az inkább csak jelképes lehetett, ősszel viszont akár új csúcsra is emelkedhet az infláció. Részben ezekre a fejleményekre reagálhat az MNB a következő hónapokban további kamatemelésekkel.

Európa csúcsán a magyar infláció – Most jön a fordulat? Az utóbbi hónapokban több mint nyolcéves csúcsra, 5% fölé emelkedett a magyar inflációs ráta, áprilisban és májusban is 5,1%-os adatot közölt a KSH. Ez nem csak itthon volt rendkívüli, az Eurostat adatai szerint a kontinensen sehol nem volt példa ennél erősebb áremelkedésre. A kiugrás nem okozott kimoly meglepetést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés