Előfizetői tartalom

Ez a legértelmetlenebb magyar koronavírus-adat, ami teljesen félrevezeti az embereket

Portfolio
Ha bekapcsoljuk a tv-t vagy a rádiót, akkor a híradásokban rendre elhangzik, hogy több tízezer aktív beteg van Magyarországon. Még most is, amikor hetek óta nagyon alacsony az új fertőzöttek száma. Hogy lehet még ma is 37 ezer olyan honfitársunk, aki éppen koronavírusos (éppen pozitív a vírustesztje), amikor vége a harmadik hullámnak? A válasz az, hogy sehogy. Az aktív fertőzöttek száma ugyanis a legértelmetlenebb és legfélrevezetőbb koronavírusos adat Magyarországon - még akkor is, ha az adatközlő igyekszik minden adatot a legpontosabban közölni -, éppen azért a Portfolio szisztematikusan kihagyja ezt az elemzéseiből.

"A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 740 790 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 37 599 főre csökkent" – olvasható a koronavirus.gov.hu ma reggeli közlésében. Minden nap leírják, hogy éppen hány aktív, koronavírusos beteget tartanak számon Magyarországon. A baj csak az, hogy az adat nincs összhangban a járvány valódi terjedésével. Amikor éppen tombolt a járvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés