FONTOS Paks II.-vezér: változhat a kulcsrakész ár, a kínaiak is megjelenhetnek a beruházás körül
 
Előfizetői tartalom

Elemzők: még nagyobb lehet az infláció Magyarországon, mint most

Portfolio
Júniusban az infláció 5,3%-ra ugrott váratlanul, miközben az előzetes elemzői konszenzus 4,9%-ot vetített előre a májusi 5,1%-os adatot követően a KSH tegnapi közlése szerint. A Raiffeisen Bank elemzői mai értékelésükben azt emelik ki, hogy az MNB-nek legalább 30 bázisponttal kell emelnie a kamatot. Úgy vélik, hogy novemberben még magasabb lehet az infláció, mint most.

Az év első hat hónapjának kumulált inflációja a KSH számai alapján az összes háztartást figyelembevéve 4,2, a nyugdíjas háztartások körében pedig 3,8% volt. Az MNB legutóbbi prognózisa idénre 4,1%-os inflációt vetít előre. A piac ennél magasabb, 4,5% hoz közelebbi adatot vár. Jövőre a szabályozó és az elemzők is ismét sávon belüli inflációval számolnak, a túllövés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés