Előfizetői tartalom

Imádják az eurót vagy utálják a forintot a magyarok? - Most fizetjük meg a forint zuhanásának az árát

Portfolio
Egyre több honfitársunk szeretne euróval fizetni Magyarországon, miközben a kormány és a nemzeti bank egyáltalán nem gondolkodik a közös pénz bevezetésén. Közgazdászok szerint azonban hazánk sokkal jobban viselte volna a koronavírus-válságot a közös pénzzel, mert nem kellett volna aggódni a forint leértékelődésén, és most jóval alacsonyabb lenne az infláció is. Ráadásul az Európai Központi Bank monetáris politikája még támogatóbb is, mint a Magyar Nemzeti Bank politikája. A szakértők szerint a következő válságot már jó lenne euróval túlélni, azonban a magyar konvergenciaprogram alapján úgy tűnik, hogy ebben az évtizedben nem lépünk be a valutaunióba.

A magyarok 69%-a szívesen fizetne itthon euróval a forint helyett az Eurobarométer felmérésnek az eredménye szerint. Ez 3%-pontos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Mindeközben a megkérdezettek 26%-a nem szeretné bevezetni az eurót, ami 5%-pontos csökkenést jelent, a többiek bizonytalanok voltak a kérdésben. Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái