Előfizetői tartalom

Varga Mihály: adócsökkentéshez kötnénk a minimálbér emelését

Portfolio
Béremelés fejében újra adócsökkentést ajánl a kormány a vállalkozásoknak. A pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek elmondta: már megkezdték az egyeztetés előkészítését a szociá­lis partnerekkel. Varga Mihály közlése szerint a kormány olyan megállapodást szeretne, amely legalább 2024-ig elrendezi a minimálbér-emelés és az adócsökkentés kérdését.

Folytatódnak az adócsökkentések, mérséklődni fog a munkára rakódó közteher – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a pénzügyminiszter. Varga Mihály ugyanakkor hozzátette: a kormánynak az a terve, hogy az adócsökkentést összekösse a minimálbér emelésével. A kormány ismét többéves bérmegállapodást szeretne kötni a munkaadók és a munkavállalók képviselői­vel, az egyezség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés