Előfizetői tartalom

Megérkezett a szakszervezetek válasza a kötelező oltásról szóló javaslatra

Portfolio
Azonnali érdekegyeztetést, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF), valamint az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) összehívását kezdeményezi a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hogy mielőbb megtárgyalják, mi indokolja Parragh Lászlónak, az MKIK elnökének a Portfolio-val ma ismertetett kezdeményezését, miszerint jogszabályi szinten tegyék kötelezővé egyes munkakörökben a dolgozók beoltását. Az esetleges törvényi szabályozással kapcsolatban sok a kérdés, amiket mindenképpen országos érdekegyeztetés szintjén kell tisztázni – szögezi le Kordás László elnök.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Portfolio-nak elmondta, hogy olyan javaslaton dolgoznak, amely megteremtené a munkaadó által elvárt kötelező koronavírus elleni védőoltás feltételeit, azaz a munkaadóra bíznák a lehetőséget, hogy adott esetben kötelezővé tegyék a védőoltást egyes szakmákban. Ha ezt a munkavállaló elmulasztaná, akkor a javaslat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés