Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: késlelteti Brüsszel az EU-pénzek kifizetését a gyermekvédelmi törvény módosítása érdekében

Portfolio
Késlelteti az Európai Bizottság a Magyarországnak járó EU-pénzek kifizetését a gyermekvédelmi törvény megváltoztatása érdekében és könnyen lehet, hogy ebből elhúzódó konfliktus lesz, ezért a kormány úgy döntött, hogy a gazdaságvédelmi alapon belül teremti meg a helyreállítási program megkezdésének forrásait és „ha jön Brüsszelből pénz, ha nem, ezeket ki fogjuk fizetni” – jelentette ki a Kossuth Rádiónak adott interjúban Orbán Viktor. A miniszterelnök megerősítette, hogy a népszavazást január-februárban fogják lebonyolítani, a negyedik hullám Magyarországra beszivárgása pedig elkerülhetetlen, de a külföldi nyaralásoknál, határátlépésnél egyelőre nem terveznek szigorítást. Az egészségügyi ágazaton túli kötelező oltásról most nem volt szó, de azt bejelentette, hogy a kormány a kkv-k felé is kiterjeszti az oltási együttműködéseket, hogy minél többen meg tudják kapni a vakcinát a saját munkahelyükön. Az alábbi hírfolyamban számoltunk be a legfontosabb elhangzó információkról.

2021. július 23. 08:06 Nyaralási korlátozások Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy ha már ennyire látszik Európában a negyedik hullám, nem kellene-e a külföldi nyaralásoknál további korlátozást bevezetni, Orbán Viktor úgy reagált: Szóba jöhetnek, de nem akarjuk, hogy valósággá...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái