Előfizetői tartalom

Úgy tűnik, Magyarországot is elérte a negyedik hullám - Már nyáron berobbanhat a vírus?

Portfolio
Az elmúlt napokban folyamatosan emelkedett a napi új koronavírusos esetek száma, miközben egyre több szakértő figyelmeztet arra, hogy hamarosan a járvány újabb hullámával kell szembenéznie az országnak. Már a kormányzat is egyértelműen a negyedik hullám bekövetkezéséről beszél, Kásler Miklós Emmi-miniszter pedig rámutatott: a vírus reprodukciós rátája 1 fölé került. Szakértők szerint ez a legfontosabb adat, ami eldönti, hogy a vírus visszaszorul vagy terjed az országban. A delta variáns miatt úgy látszik, hogy Magyarországon is elindul a negyedik hullám, ezért orvosok és kutatók is javaslatot tettek arra, hogyan nyerhetné meg a harcot Magyarország az újabb hullám ellen.

A legkedvezőbb nyári koronavírus-helyzetet már minden bizonnyal magunk mögött hagytuk. Július elején volt a legalacsonyabb a fertőzöttség, akkor 30 főre ereszkedett az új fertőzöttek 7 napos mozgóátlaga. Ma már újra 54 fő felett járunk, ami továbbra is kifejezetten alacsony számnak számít, azonban jelzi, hogy újra emelkedő pályára állt az esetszám. Alig több mint két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés