Előfizetői tartalom

Pár nap és indul a roham a harmadik oltásért - mit gondolnak a szakértők az NNK utasításról?

Portfolio
Vasárnap indulhat a roham a harmadik oltásért, amelyről a napokban az is kiderült, hogy milyen kombinációban kérhető majd. A szakmai utasításról Falus András immunológust, Rusvai Miklós virológust és Dobson Szabolcs szakgyógyszerészt kérdeztük. Falus András egyenesen úgy fogalmazott, hogy felelőtlenségre utal az NNK ajánlásában az, hogy minden oltóanyagot lehet kombinálni. Dobson Szabolcs arra hívta fel a figyelmet, hogy jelenleg nincs szakmai indok mRNS-vakcinák után másfajta oltásokat alkalmazni. A szakértők egyetértettek abban, hogy a harmadik oltásról a döntés időben született meg, és abban is, hogy a rendkívül fertőző delta variáns miatt beltéri maszkhasználat és egyéb korlátozások és a kontaktkutatás jobb megszervezése indokoltak lennének.

Időben született a döntés a harmadik oltásról - tájékoztatott Dobson Szabolcs szakgyógyszerész, aki rávilágított arra is, hogy már hetek óta sejteni lehet a delta vírus variánssal összefüggő „negyedik hullám” esetleges megjelenését és erre célszerű felkészülni. Példaként előttünk állhat Izrael, vagy még korábban egyes arab országok (Bahrain, Egyesült Arab Emirátusok)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái