Előfizetői tartalom

Ez már nem a kifogások ideje - Sürgősen cselekedni kell, ha el akarjuk kerülni a klímakatasztrófát

Portfolio
|
MTI
Döntő pillanatban vagyunk: sürgősen cselekednünk kell az éghajlat védelméért az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete által hétfőn kiadott jelentése szerint. A világ vezető klímatudósai által elkészített beszámoló leírja, hogy a jövőben egyre több és súlyosabb extrém időjárási eseménnyel kell szembenéznünk, és nem zárható ki a jégtakarók összeomlása, valamint az óceánok áramlásainak változása sem - közölte a Greenpeace Magyarország.

A jelentés megjelenése előtt a BBC arra számított a tudósok alapján, hogy az értékelés tele lesz rossz hírrel, de némi optimizmusra is ad okot, a környezetvédelmi szakértők pedig abban reménykednek, hogy ez egy „hatalmas ébresztővé” válik a kormányok számára. Az emberiség a tevékenységével minden korábbinál erőteljesebben idézi elő a klímaváltozást, amely immár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés