Előfizetői tartalom

Merkel a Putyinnal közös búcsútájékoztatón is felhozta Navalnij ügyét, szankciókkal üzentek az amerikaiak

MTI
|
Portfolio
A szeptemberi kancellári távozása előtti utolsó közös moszkvai sajtótájékoztatón is azt mondta Angela Merkel Vlagyirmir Putyinnak, hogy bocsássa szabadon az éppen egy éve megmérgezett Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivistát, de Putyin szerint semmi köze Navalnij bebörtönzésének a politikához. Az afganisztáni fellépésről is egyeztettek a háromórás tanácskozásukon, mielőtt Merkel Kijevbe repült tovább. Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság éppen a sajtótájékoztató végén jelentette be, hogy célzott szankciókat rendeltek el a Navalnij megmérgezésében vélhetően részt vett magánszemélyek és szervezetek ellen. Emellett Amerika a már majdnem befejezett Északi Áramlat 2 munkálatain dolgozó egyik hajó és munkatársai ellen is szankciókat vezetett be, továbbá az orosz energetikai exportvezetékek ellen is szankciókat léptetett életbe Joe Biden elnök.  

Putyin első megnyilatkozása az afgán hatalomátvételről Más országok nem erőltethetik rá értékeiket Afganisztánra - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Angela Merkel német kancellárral folyatott csütörtöki moszkvai tárgyalások után. Putyin elmondta, hogy Afganisztán a fő témák egyike volt a csaknem háromórás eszmecsere során. Az orosz elnök először foglalt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés