Előfizetői tartalom

Matolcsy György megszólalt: az aszimmetrikus geopolitika új világa hátráltatja a globalizációt és a növekedést

Portfolio
Az aszimmetrikus geopolitika új világa hátráltatja ugyan a globalizációt és a növekedést, viszont előmozdítja a társadalmi igazságosságot és a gazdasági korrektséget - ezzel is kommentálta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Kaushik Basu, a Világbank korábbi vezető közgazdászának „The Changing Map of Economics” című cikkét.

Kaushik Basu szerint a világgazdaság és a kapitalizmus válaszúthoz érkezett, ami új gazdasági térkép kialakítását teszi szükségessé - mutat rá Matolcsy György az MNB közösségi oldalán közölt írásában, amelyben a jegybank elnöke kifejtette, hogy bár ez mindig így van, amikor a geopolitika átformálja a világhatalmak nagyívű stratégiáit. Minden gazdasági, társadalmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés