Előfizetői tartalom

Az EKB egészen decemberig várhat a tapering bejelentésével

Portfolio
Az Európai Központi Bank jövő heti kamatdöntő ülése után bejelentheti, hogy a negyedik negyedévben továbbra is nagy összegben vásárolja majd az állampapírokat, és csak decemberben jöhet majd az eszközvásárlási program fokozatos kivezetéséről szóló bejelentés - mondják egyöntetűen a CNBC által megkérdezett közgazdászok.

Jövő héten kamatdöntő ülést tart az Európai Központi Bank, de a CNBC-nek nyilatkozó elemzők arra számítanak, hogy az eurózóna jegybankja továbbra is fenntartja a laza monetáris politikai kondíciókat, így marad a magas összegű eszközvásárlási program a negyedik negyedévre is. Az elemzők várakozása szerint a szeptemberi üzenetben a jegybank leginkább a koronavírus újabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés