Előfizetői tartalom

Nagyon bepipult az EU vezetése a franciák hátba támadása miatt és visszavághat az Egyesült Államoknak

Portfolio
Az EU vezetése azt mérlegeli, hogy elhalasztja a szeptember 29-re tervezett EU-Amerika Kereskedelmi és Technológiai Tanács ülését, megtorlásként arra, hogy egy több tízmilliárd eurós tengeralattjáró megbízást váratlanul lemondtak a múlt héten az ausztrálok a franciák felé. Francia nyomásra az EU-Ausztrália kereskedelmi megállapodás is kútba eshet és az amerikaiaknak az is fájhat, ha az EU nem enged nekik (kellően) az adatmegosztási szabályok terén.

Egyik tagállamunkkal olyan történt, ami elfogadhatatlan és ezért előbb meg kell tudnunk, hogy mi történt és miért ésa csak ezután tudunk visszatérni a normál kerékvágásba – üzente Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a CNN-nek adott interjúban az Egyesült Államok vezetése felé. Thierry Breton uniós belső piaci biztos a Financial Times-nak úgy fogalmazott:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés