Előfizetői tartalom

Kiegyezett a csalással vádolt Huawei-vezető Kanadával, hazatér a magyar állampolgár is

MTI
|
Portfolio
Kanadában pénteken lezárult a Huawei kínai távközlési óriáscég banki csalással vádolt pénzügyi igazgatójának ügye, akit az Egyesült Államokkal kötött megállapodás értelmében szabadon engedtek, véget vetve ezzel a három évig tartó jogi és diplomáciai bonyodalomnak Peking, Washington, valamint Ottawa között. Az egyezség értelmében hazatér a két Kínában letartóztatott férfi is, köztük a magyar állampolgársággal rendelkező Michael Kovrig.

Meng Van-csou megegyezett az amerikai ügyészekkel az ellene folyó banki csalási ügy lezárásáról - közölték pénteken tisztviselők. Az egyezség lehetővé teszi számára, hogy elhagyja Kanadát, és ezzel csillapodhat a Kína és az Egyesült Államok közötti feszültség egyik eleme. A Peking és Washington között évek óta tartó kiadatási dráma az egyre inkább elmérgesedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés