parlament halászbástya budapest getty stock
Gazdaság

Akár már az idén újabb devizakötvényt bocsáthat ki Magyarország

Portfolio
Továbbra is tervben van egy jüanban denominált zöld panda kötvény kibocsátása a kínai piacon – mondta a Bloombergnek Kurali Zoltán. Az ÁKK vezérigazgatója kiemelte, hogy a jegybanki eszközvásárlási program esetében fokozatos, lassú leállításra számít.
A magyar költségvetésről, illetve a gazdaság kilátásairól is szó lesz a Portfolio konferenciáján október 19-én. Biztosítsa a helyét most!

Az MNB augusztusban jelentette be eszközvásárlási programjának fokozatos és lassú leállítását, először 60-ról 50 milliárdra csökkentették a megcélzott heti mennyiséget, majd szeptemberben újabb 10 milliárddal 40 milliárdra vágták vissza. A program leállítása várhatóan nem okoz majd komoly megrázkódtatást a piacon – mondta a Bloombergnek adott interjúban Kurali Zoltán. Szerinte a most meghatározott leépítési ütem megfelelő. Az utóbbi hetekben néhány elemző arra figyelmeztetett, hogy a QE-program túlságosan agresszív leépítése akár komoly hozamemelkedést is okozhat a magyar piacon. Erre utalt például Dan Bucsa, az UniCredit Bank szakembere.

Bucsa Dan
UniCredit Bank, közgazdász, Kelet-Közép Európa
Dan Bucsa a kelet-közép-európai térségért (CEE) felelős közgazdász az UniCredit Banknál Londonban. 2012 szeptemberében csatlakozott a bankhoz az UniCredit Bank Romaniától, ahol korábban vezető közgazd
Tovább
Dan Bucsa a kelet-közép-európai térségért (CEE) felelős közgazdász az UniCredit Banknál Londonban. 2012 szeptemberében csatlakozott a bankhoz az UniCredit Bank Romaniától, ahol korábban vezető közgazd Tovább

Kurali azt is kiemelte a hírügynökségnek, hogy az ÁKK felpörgetné a változó kamatozású 2029-es kötvények értékesítését. Ezek a piacnak azok a szegmensei, melyekből eddig sem vásárolt a jegybank.

Magyarország továbbra is mérlegeli egy zöld panda kötvény kibocsátásának lehetőségét a kínai piacon 1-2 milliárd jüan (155-310 millió dollár) értékben – mondta a Bloombergnek Kurali. Ezzel tovább lehetne erősíteni a kapcsolatokat Kínável, illetve a kínai befektetőkkel. Az ÁKK 2018-ban 2 milliárd jüan értékben adott már el zöld panda kötvényeket. A vezérigazgató szerint az esetleges újabb devizakibocsátással sem kerülne veszélybe az év végére a 20%-os cél a deviza részarányt illetően az adósságon belül.

Címlapkép: Getty Images

vakcina vírus
koronavírus vakcina oltás getty stock
járvány vírus oltás
vakcina védőoltás védelem

Kasza Elliott-tal IBM - elemzés

Október 21-én óriási esett az árfolyama, 20-án 141,9 volt a záró, 21-én 128,33-on zárt, ez majdnem 10%-os esést...

Ricardo Kornai-interjú

Nem emlékszem, hogyan jutottam Michael Parkin 1990-ben megjelent Economics tankönyvéhez, de nyilván úgy vettem. A 12...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
vakcina vírus