Előfizetői tartalom

Horváth Péter János: alapvető fontosságú Paks I üzemidő-hosszabbítása és Paks II megépítése

Portfolio
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Horváth Péter János a fosszilis jelenből a klímasemleges jövőbe vezető szabályozói útépítésről beszélt a Portfolio Energy Investment Forum 2021 konferenciáján, ahol többek között megemlítette az ellátásbiztonság fontosságát, az energiahatékonyságot, a közlekedési szektor kihívásait is. Emellett alapvető fontosságúnak tekinti Paks I üzemidő-hosszabbítását, illetve Paks II megépítését.

 A MEKH-elnöke elmondta, hogy az ellátásbiztonság és a dekarbonizáció mellett fontos célkitűzés a gazdasági fenntarthatóság, azaz a megfizethető árak. A 2030-as célkitűzés az 1995-ös kibocsátáshoz képest 40 százalékos széndioxid-kibocsátáscsökkentés. Új javaslatában az Európai Unió ezt a célt kívánja 55 százalékra emelni. Ennek része például a 21 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés