Előfizetői tartalom

Kettős élelmiszer minőség: mire számíthat, aki átveri a fogyasztókat?

Az elmúlt hónapokban jelentős nyilvánosságot kapott az élelmiszerek (és egyéb termékek) ún. kettős minőségben történő forgalomba hozatalát tilalmazó, illetve az ilyen kereskedelmi gyakorlatot szankcionáló jogszabályok elfogadása és ezeknek 2022. májusában való hatályba lépése. A sajtóban a közelmúltban több híradás jelent meg arról, hogy az ilyen kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozások súlyos bírságra számíthatnak. E szabályok élelmiszerek tekintetében történő gyakorlati alkalmazása ugyanakkor jelenleg még számtalan kérdést vet fel.

Cikkünkben röviden összefoglaljuk a kettős minőség, mint fogyasztóvédelmi probléma élelmiszerjogban történő megjelenését, a kapcsolódó jogszabály-módosítások hátterét és a jövőbeli alkalmazásukkal kapcsolatban felvetődő és még tisztázásra szoruló kérdéseket. A kettős élelmiszer-minőség mint probléma, megjelenése, és uniós kezelése A problémát először...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés