Előfizetői tartalom

Óriási csalódást okozott az amerikai munkanélküliségi adat, gondban a Fed

Portfolio
A vártnál sokkal kisebb mértékben nőtt a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban szeptemberben. Ez az a mutató, amelyet az infláció mellett az amerikai jegybank figyel, és a szeptemberi ülés során a javuló foglalkoztatottsággal indokolta, hogy miért lesz szükség az eszközvásárlási program kivezetésére.

Mindössze 194 ezerrel nőtt a mezőgazdasági szektoron kívül foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban a friss közlés szerint. Az elemzők ütemesebb bővülésre, 500 ezer új foglalkoztatottra számítottak az augusztusi 366 ezer után, jelentős lassulást látunk tehát a foglalkoztatottság bővülésében. A mai adat egyben a válságból való kilábalás kezdete óta a legalacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés