Előfizetői tartalom

Nem lett volna ekkora béremelés a magyar egészségügyben, ha nincs járvány

Portfolio
Ha nem lett volna koronavírus-járvány Magyarországon, akkor nem került volna sor ekkora béremelésre - mondta Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász a Portfolio makrogazdasági konferenciáján, aki a magyar egészségügy helyzetéről is beszélt. Holchacker Péter, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) igazgatója elmondta: a gyógyszerek és terápiák engedélyeztetésben Magyarország nagyon le van maradva, de vannak pozitív fejlemények is. Az AIPM igazgatója elmondta azt is, hogy a következő évtizedekben hatalmas előrelépéseket láthatunk majd több betegség kezelésében is, ennek pedig mérhető hatása lesz a gazdasági aktivitásra.

Az uniós szabályozás szerint az egészségügyi ellátórendszer irányítása és finanszírozása minden ország belügye, de a világjárvány során látszott, hogy az EU is megpróbált tenni országhatáron túlnyúló intézkedéseket, például a vakcinabeszerzéssel - mondta Dr. Sinkó Eszter a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ egészségügyi közgazdásza...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái