Előfizetői tartalom

Katasztrofális munkaerőhiány sújtja az oktatást és az egészségügyet

Portfolio
Nem csak az erőteljes béremelés, hanem az érdemi karrierlehetőségek, emellett a mindenkori kormány hosszú távú víziója is hiányzik számos értelmiségi munkaterületen. A kedvezőtlen demográfiai trend mellett ezért fordulhat elő, hogy orvosok, tanárok és kutatók ezrei hiányoznak Magyarországról. Éppen a fehérgallérosok azok ugyanis, akik megfelelő perspektíva híján rövidebb-hosszabb időre gyorsan távoznak az országból vagy a szakmájukból.

Növekvő munkaerőhiány Nemcsak kékgalléros dolgozókból van egyre nagyobb hiány Magyarországon, hanem a fehérgallérosokat is egyre nehezebb megtalálni a cégeknek. Ez abból is látszik, hogy új rekordra emelkedett a betöltetlen állások száma az oktatásban, de mérnökből, informatikusból szintén évek óta hiány van. Az IVSZ becslése szerint az informatikai szektor 2 éven belül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés