Előfizetői tartalom

Rekordon a foglalkoztatás Magyarországon

Portfolio
A koronavírus-járvány előtti rekordszint fölé került a foglalkoztatottak száma Magyarországon idén július és szeptember között a KSH friss adatai alapján. A magyar gazdaság helyreállásával párhuzamosan gyors ütemben nőtt a foglalkoztatottak száma a harmadik negyedévben, így a következő időszakban újra a munkaerőhiány lehet a fő kérdés a hazai munkaerőpiacon.

Az idei harmadik negyedévben 4 millió 663 ezer foglalkoztatottat számlált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ez azt jelenti, hogy sosem látott magasságba emelkedett a foglalkoztatottak száma, ennyien ugyanis a koronavírus-járvány előtt sem dolgoztak. A hazai elsődleges munkaerőpiac teljesítménye is kedvező, az átmenetileg külföldön dolgozók és a közfoglalkoztatottak nélkül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés