Előfizetői tartalom

A lengyel jegybank váratlanul nagyot emelt a kamaton: durva inflációra számítanak jövőre is

Portfolio
A lengyel jegybank a vártnál sokkal jelentősebb mértékben emelte az irányadó kamatlábat szerdai ülésén. A 75 bázispontos emeléssel a régió egyik leglazább jegybankja a gyors ütemű szigorítás útjára lépett. Ez és a Fed várható lépése a Magyar Nemzeti Bankot is a korábbinál jelentősebb ütemű kamatemelésre ösztönözheti. A lengyel jegybank közzétette inflációs és növekedési előrejelzését is, és kiderül belőle, hogy jövőre is jelentős inflációs nyomással számol a jegybank.

A lengyel jegybank szerdai kamatdöntő ülésén 1,25%-ra emelte az irányadó kamatlábat a korábbi 0,5%-ról. A 75 bázispontos emelés meglepte az elemzőket, akik 25 bázispontos emelést tartottak valószínűnek. A lengyel jegybank korábban a régión belül az egyik leglazább jegybank volt, sokáig az infláció emelkedése közepette sem emelt kamatot, miközben már a magyar és a cseh...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés