Előfizetői tartalom

Most kell bútort venni - Bombaként dobja le az árrobbanást az Ikea

Portfolio
Rekord keresletet tapasztalt termékei iránt az Ikea a világjárvány alatt, azonban most a globális ellátási lánc zavaraival kell szembenéznie. A svéd bútorgyártó nyereségének csökkenéséről számolt be. Ennek hátterében a magasabb a szállítási és nyersanyagköltségek állnak, amelyeket a fogyasztók is megérezhetnek a jövőben drágulás formájában, írja a BBC.

Az Ikea csoport adózás előtti nyeresége, amelynek nagy részét a franchise-ügyfeleknek történő értékesítéséből teszi, 16%-kal, 1,7 milliárd euróra csökkent a szeptemberig tartó üzleti évben. Martin van Dam pénzügyi igazgató elmondta, hogy a globális ellátási lánc válságának hatásai és a magas energiaárak egy ideig még eltarthatnak, és arra számít, hogy 2022 "nehezebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés