Előfizetői tartalom

Elsöprő sebességre kapcsolhat újra a koronavírus-járvány Magyarországon

Portfolio
Az őszi iskolaszünet átmeneti lassulást hozott a magyarországi koronavírus-járvány terjedésében, azonban a héten újra elsöprő lesz a fertőzés sebessége - vetítette előre az RTL Klub műsorában Vattay Gábor járványelemző, az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékének vezetője. Arról is beszélt, hogy idén tanuljuk meg, hogy miközben be vagyunk oltva, ezt a vírust minden ősszel lassítanunk kell majd.

Újfajta módon kell élnünk mondjuk a következő 10 évben, mert hogyha minden ősz és tavasz között 15 ezer ember meghal a koronavírussal összefüggésben, akkor az azt jelenti, hogy 5 évvel csökken a várható élettartamunk. Nem engedhetjük meg magunknak minden évben ezeket a köröket - fogalmazott a professzor a csatorna hétfő reggeli műsorában. Kapcsolódó cikkünk 2021. 11....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés