FONTOS Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!
 
Előfizetői tartalom

Elárulta a professzor, mi a legnagyobb baj a fel nem vett oltásokkal

Portfolio
Ha valami csoda folytán az oltatlanok még ma felvennék a koronavírus elleni vakcinát, akkor is 3-5 hétig tartana a védettségük kialakulása. A gond az, hogy nagyjából ekkorra várható a 4. hullám tetőzése. Ezért a 4. hullámban az oltások mellett nagy jelentősége van a vírusellenes készítmények alkalmazásának. Ezt Keserű György Miklós akadémikus, a Természettudományi Kutatóközpont Gyógyszerkémiai Kutatócsoportjának vezetője mondta november 11-én a Magyar Tudomány Ünnepe Tudomány és Parlament című rendezvényén.

Keserű György először egy évvel ezelőtt, a 2020-as Magyar Tudomány Ünnepén, a 2. hullámban hívta fel arra a figyelmet, hogy a vírusellenes szerek a betegség korai szakaszában, az első 7-10 napban még sikeresen csökkenthetik a súlyosabb, már kórházi kezelést kívánó állapotok kialakulását a COVID-19 betegségben. Ezután számos szakember és szervezet, köztük az MTA érvelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés