Előfizetői tartalom

Itt a friss GDP-adat: a vártnál gyengébben teljesített a magyar gazdaság

Portfolio
A harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest 0,7%-kal javult a magyar gazdaság teljesítménye. Az éves alapon számolt (szezonálisan és naptárhatással kiigazított) GDP-növekedés 6,1% volt. Mind a negyedéves, mind pedig az éves alapú növekedés elmarad az előzetes várakozásoktól. A Portfolio által megkérdezett elemzők a második negyedévhez képest 1,1%-os javulást vártak, az éves GDP-adatra vonatkozó konszenzus pedig 7,4% volt.

A mai GDP-növekedési adat kapcsán a fő kérdés az volt, hogy miként alakul két fontos, ellentétes irányú gazdasági hatás eredője: A harmadik negyedév volt az első olyan időszak a koronavírus-járványban, ami teljesen szabad, korlátozásmentes gazdálkodást tett lehetővé. Ez egy sor szolgáltatás esetében nagyobb gazdasági aktivitást jelenthetett. A gazdaságot egyre erőteljesebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés