Előfizetői tartalom

50 éves rejtély oldódhat meg: előkerülhet Jimmy Hoffa holtteste

Portfolio
Az FBI ügynökei átkutattak egy telket New Jersey államban, miután egy halálos ágyon tett vallomás reményt adott, hogy megoldják Jimmy Hoffa szakszervezeti főnök 50 évvel ezelőtti eltűnését - írja a BBC. Hoffa évtizedeken keresztül Amerika egyik legerősebb (és legellentmondásosabb) szakszervezeti vezetője volt, de 1975-ben hirtelen eltűnt, és a holttestét soha nem találták meg.

A nyomozás alapja egy tipp. Jersey City szemétlerakójának egy korábbi munkása, Frank Cappola halála előtt azt mondta egy barátjának: apja bevallotta neki, hogy arra utasították, temesse el Hoffa holttestét egy acélhordóban. A szakszervezeti vezető eltűnését régóta az amerikai maffiával hozták összefüggésbe, amellyel Hoffának viharos viszonya volt. A házkutatási engedéllyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés