Előfizetői tartalom

Pénzt kér Budapest vezetése a kormánytól

MTI
A Fővárosi Közgyűlés - felterjesztési jogával élve - kormányzati intézkedést kér tíz olyan ügyben, amelyek "komolyan veszélyeztetik" a fővárosi és a kerületi önkormányzatok gazdasági helyzetét, és ezzel autonómiájának tényleges gyakorolhatóságát. A képviselők a közgyűlés szerdai ülésén támogatták a Karácsony Gergely főpolgármester által jegyzett, a felterjesztési jog gyakorlására vonatkozó előterjesztést, amely szerint az önkormányzatokat sújtó kormányzati intézkedéseket a koronavírus-járvány és annak gazdasági hatásai sem magyarázzák.

"Míg a kormányzat adóbevételei - nem függetlenül nyilván az elszálló inflációtól sem - folyamatosan emelkedtek a válság időszakában, addig a budapesti önkormányzatokat a kormány nominálisan is kivérezteti, reálértékben pedig soha nem látott mértékben szűkíti az önkormányzati autonómia tartalmát" - olvasható az elfogadott előterjesztésben. A testület mindezért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés