Előfizetői tartalom

Több ezer milliárd dolláros üzleti lehetőség, mégis alig ismerik a vállalatok

Portfolio
Több ezer milliárd dolláros üzleti lehetőség rejlik a körforgásos gazdaságra való átállásban globálisan, mégis a legtöbb gazdasági szereplő még nincs tisztában a részletes lehetőségekkel, egyéni szinten pedig sokan azt gondolják, hogy ha a papír a kék, a műanyagpalack pedig a sárga fedelű szemetesbe kerül, akkor ki is lehet pipálni a körforgásos szemléletet. A rendszer ennél nemcsak, hogy bonyolultabb, de a klímacélok elérésében is kiemelt részt képez. A körforgásos gazdaság eléréséért bevezetett stratégiákkal 39%-kal csökkenne az üvegházhatást okozó gázok globális kibocsátása. Hogyan érhetjük el a klímavédelmi célokat a körforgásos átmenet révén? - ez az égető kérdés állt a mai Körforgásos Gazdasági Summit középpontjában.

Az egész világ távol van még a körforgásos gazdaság megvalósításától, pedig ez számos eszközt és komplex rendszert kínál, amely hatékony választ jelent az éghajlatváltozás kezelésére, és a biodiverzitás újraépítésére is. A körforgásos gazdaságra való áttérés egyben egy nagy üzleti lehetőség, a koncepció lényegét a legtöbb gazdasági szereplő még nem ismeri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés