Előfizetői tartalom

Megremegtek a tőzsdék, menekülnek a befektetők, szabadulnak szinte mindentől

Portfolio
A pénteki kereskedésben alaposan elromlott a nemzetközi tőkepiaci hangulat, miután felütötte a fejét a koronavírus új variánsa, amely képes lehet megkerülni az oltásokkal kialakított védelmet. A hírek hatására beindult az esés a tőzsdéken, csak az indexek szintjén 2-4 százalékos zuhanást látni, az egyedi részvényekben pedig ennél is rosszabb a helyzet, főleg az olyan szektorokban, amelyeket kifejezetten rosszul érint az új variáns megjelenése. Természetesen most is vannak olyan termékek, amelyekbe lehet menekülni, a klasszikusok közül az arany, a japán jen, és a svájci frank is állja a sarat, de az olyan részvényeknek is nagyot emelkedett az árfolyama, amelyek "ellenállók lehetnek az új variánssal szemben", például az ételkiszállítással foglalkozó cégek részvényei.

Mire a nagy ijedtség? A tőkepiacokon kialakult jelentős esés mögött a koronavírus egyik új variánsa áll, a B.1.1.529 nevű szupervariáns a vizsgálati eredmények szerint olyan sok mutációt hordoz, hogy az már a kutatókat is komoly aggodalommal tölti el. Kapcsolódó cikkünk 2021. 11. 26. Mit tudunk a koronavírus új szupervariánsáról, amitől az egész világ retteg? ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái