Előfizetői tartalom

Aggódnak az oroszok, hogy politikai kockázatok lesznek Paks II. körül

Portfolio
Az orosz pénzügyminiszter-helyettes azzal kapcsolatban fejezte ki aggodalmát hétfőn a Szövetségi Tanács politikai ügyekkel foglalkozó bizottsága előtt, hogy a Paks II. beruházás körül időről-időre politikai kockázatok merülnek majd fel – számolt be az orosz TASZSZ hírügynökség. Egy nemrég megjelent magyar sajtóértesülés is azt érzékeltette: az oroszok is számolnak azzal az eshetőséggel, ha esetleg idehaza úgy fordulna a politikai széljárás, hogy kihátrálna a mindenkori magyar kormány a beruházásból és erre az esetre betáraztak kellemetlen információkkal.

A hírügynökség tudósítása szerint Timur Makszimov azt mondta az említett hétfői eseményen: Attól tartok, hogy politikai ügyek elkerülhetetlenül felmerülnek, tekintettel a megállapodás tartalmára. … Úgy hiszem, hogy az első borús felhők amiatt fognak megjelenni a projekt felett, mert az a mienk (az oroszokkal szerződött a magyar kormány – a szerk.). Tekintettel a projektmegvalósítás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái