Előfizetői tartalom

Versenyképességi előnyt jelent a hálózatra épülő szorosabb integráció

Portfolio
Lényeges piaci előnyöket, versenyképességi előrelépést eredményezhet a hálózatba szerveződött kereskedelmi szereplők szorosabb integrációja, amelynek révén kihasználhatják a nagyobb vállalatokra jellemző kedvezőbb pozíciót és vezethetnek be nagyvállalti megoldásokat, tehetik hatékonyabbá működésük. Az 1997 óta működő, kezdetben öt építőanyag-kereskedő együttműködésére alapuló újHÁZ Centrum példája jól mutatja a módszer létjogosultságát. A hálózat ma már több mint 80 kereskedést számlál, az eredetileg közös beszerzés pedig mára egységes vállalatirányítási rendszerrel, marketinggel, közös stratégiával, belső képzésekkel, pénzügyi és informatikai háttérrel egészül ki.

Nyilvánvaló előnyei miatt nagy múltra tekint vissza a kisebb és közepes cégek közös együttműködése a piacon, amelynek révén olyan, a nagyvállalatokra jellemző előnyöket élvezhetnek, mint az együttes beszerzés hatékonysága, vagy a közös informatikai, képzési és stratégiai rendszer pozitívumai. A megoldásra jó hazai példa az újHÁZ Centrum hálózatos működése, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés