Előfizetői tartalom

Ezt hozta az új év: megemelkedett a nyugdíjkorhatár

Portfolio
Megemelkedett a nyugdíjkorhatár, így az már 65 év az 1957-ben születetteknél. Ezzel lezárult a 2009-ben elfogadott, 2014 óta lefolyó sávos nyugdíjkorhatár-emelés. Korábban már beszámoltunk a korhatár emeléséről, illetve a nyugdíjba vonulás feltételeiről. Mutatjuk, mit érdemes tudni a nyugdíjról, a nyugdíjkorhatár-emelésről, illetve a 2022-es nyugdíjemelésről és a 13. havi nyugdíjról.

Mit érdemes tudni a nyugdíjról? A nyugdíj az éppen aktív munkavállalók járulékaiból kerül finanszírozásra, így amíg elegendő aktív korú van, addig a befizetések eltartják az idős embereket. Ezzel szemben, ha fogy az aktív korúak száma, esetleg sokan inkább külföldön vállalnak munkát, akkor a rendszer fenntarthatatlanná válik. Magyarországon a nyugdíjasok aránya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés