Előfizetői tartalom

Megszólalt az NNK szakértője az omikron-hullámról

Portfolio
Galgóczi Ágnes elmondta, hogy az eddigi tapasztalatok szerint az omikron variáns gyorsabban terjed, mint a korábbi változatok, viszont enyhébb tüneteket okoz. Előfordulhat, hogy a következő hetekben nagyobb mértékű esetszámemelkedés lesz. Az RTL-en arról is beszélt, hogy az influenzára levertség, magas láz, izom-ízületi fájdalmak, míg a koronavírusra orrfolyás és köhögéses tünetek jellemzőbbek. Hangsúlyozta, hogy az oltások felvétele rendkívül fontos, ráadásul az influenza elleni védőoltás felvételéhez sincs még késő.

Év végén a koronavírus koncentrációja stagnált a szennyvízben, az év első hetében azonban országosan – területi eltérésekkel – enyhe emelkedést figyeltek meg. „Ez előrevetítheti majd az esetszámok növekedését, hiszen még nem ért végig ez az ősztől tavaszig tartó időszak, ami a légúti fertőzések időszaka. Megjelent az omikron variáns is, tehát várható, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés