Előfizetői tartalom

Újra leáll a világgazdaság az omikron miatt?

Portfolio
A nagyon gyorsan terjedő omikron variáns és Kína zéró covid stratégiája miatt erősödnek az aggodalmak, hogy a világgazdaság fogaskerekei még inkább akadozni fognak. Az optimistábbak abban bíznak, hogy a gazdaság szereplői már jobban alkalmazkodtak a helyzethez, mások Kína továbbra is kitüntetett szerepére, illetve az amúgy is erős kínálati súrlódásokra hivatkozva borúlátóbbak.

"Ezúttal jobban aggódom, mert az ellátási láncok világszerte nagyon feszültek: már így is hosszú késések vannak a szállításban, és továbbra is fennállnak az alkatrészhiány-problémák” – mondta a Financial Timesnak Didier Chenneveau, a McKinsey tanácsadó cég szakértő partnere. A napilap felidézi, hogy a legújabb korlátozások már ízelítőt adtak arról, mi várhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés