Előfizetői tartalom

Az európai dobogóra sem fér fel a brutális magyar áremelkedés

Portfolio
Az éves magyar infláció 7,4% volt decemberben, de Magyarország ezzel is csak ötödik az inflációs rangsorban az Európai Unióban. A dobogóról történő "lemaradásunk" alighanem a  rögzített lakossági energiaáraknak köszönhető. Két ország is volt, ahol 10% feletti áremelkedést mértek. Az eurózóna inflációja 5% volt a hónapban, és ennek az áremelkedésnek a felét az energia drágulása tette ki.

A magyar infláció ötödik legmagasabb a decemberi EU-s rangsorban - derül ki az Eurostat friss közléséből. Az éves infláció 7,4% volt decemberben Magyarországon, ami meghaladta a várakozásokat, de nemcsak a magyar gazdaságban van jelentős árnyomás: Litvánia, Észtország, Lettország és Lengyelország is megelőzött minket. A legmagasabb inflációt Észtországban mérték, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés