Előfizetői tartalom

Hamarosan a működőképesség határára kerülhet az oktatás - A tomboló járvány kellős közepén tartják a felvételit

Portfolio
Ma tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban, amelynek időpontja nem biztos, hogy a legszerencsésebb időszakban van, mivel egyre több óvodában, oktatási intézményben jelenik meg az omikron. Ez a variáns - mivel nagyon gyorsan terjed - mindenkit elér, a pedagógusok és a gyerekek egyaránt megfertőződnek, és ha enyhébb tünetekkel is, de karanténba kényszerülnek. Így sok gyereknek pótfelvételit kell majd írnia. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint egyelőre nem okoz gondot az omikron-variáns az iskolákban, mivel eddig csak néhány intézményben kellett intézkedni a vírus miatt. A szülői, szakszervezeti tapasztalatok ugyanakkor másról árulkodnak.

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke a Portfolio-nak elmondta: a kormánynak nem fontos, hogy biztonságot teremtsen az oktatási intézményekben. Beigazolódni látszik a járványügyi szakértők jelzése, hogy a téli szünetből visszatérve az iskolák január második felében lesznek a működőképességük határán. Tudnak olyan budapesti iskoláról, ahol...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái