Előfizetői tartalom

15%-ot ugrott Európában a gázár az orosz-ukrán feszültség miatt, nyugtatnak az oroszok

Portfolio
Bár az enyhébb időjárás és a felpörgött LNG-szállítások fundamentálisan is javították az európai gázpiaci helyzetet az utóbbi napokban, az orosz-ukrán háború növekvő kockázata jelentősen rontotta azt és emiatt hétfőn mintegy 15%-kal 90 euró/MWh fölé ugrott az Európában irányadó holland gáztőzsdén a februári kontraktus ára.

Miután az amerikai és brit nagykövetség is evakuálni kezdte kijevi dolgozóit, a brit hírszerzés pedig oroszbarát politikai hatalomátvétel tervét szellőztette meg a hétvégén Ukrajnában, jelentősen romlott a nemzetközi pénz- és tőkepiaci hangulat és ez a gázpiacon is látszik. Annak ellenére is jelentősen drágult a gázár a következő egy évi összes releváns kontraktusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés