Előfizetői tartalom

Egyre aggasztóbb a helyzet, kútbezárások jöhetnek az emelkedő üzemanyagárak miatt

Portfolio
Fogyasztói oldalról a kormány az autósok számára kedvező lépést hozott, amikor befagyasztotta tavaly az üzemanyagok árát, most viszont az olaj világpiaci árának emelkedése olyan szintet ért el, amivel a gázolaj beszerzési ára meghaladja a hatósági árat. Ez azt jelenti, hogy a kutasok dízelt drágábban vesznek, mint amennyiért el tudják adni, ez pedig a holtankoljak.hu szerint akár kútbezárásokhoz is vezethet.

Az olajár továbbra is 8 éves csúcs közelében áll, a tavaly decemberi lokális mélyponthoz képest közel 40 százalékot emelkedett a jegyzés, aminek alapesetben a hazai benzinárakban is meg kellene látszania, csakhogy továbbra is érvényben van a kormány által bevezetett árplafon a hazai kutakon. Ez azt jelenti, hogy sem a 95-ös benzin, sem a gázolaj nem kerülhet többe literenként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés