Előfizetői tartalom

Itt a friss EU-s előrejelzés: idén is brutális áremelkedés sújtja majd a magyarokat

Portfolio
Az Európai Bizottság az idei évre 5%-os gazdasági növekedést vár Magyarországra 2022-ra, amely némi lassulás a tavalyi 6,5%-hoz képest. A gazdaság tovább lassulhat 2023-ban, amikor a testület előrejelzése szerint 3,2%-kal nőhet a GDP. A Bizottság szerint az infláció tovább nőhet a tavaly 5,2%-ról idén 5,4%-ra, amely csak 2023-ban enyhülhet - de akkor is a jegybanki cél felett lehet.

Közzétette friss, téli előrejelzését az Európai Bizottság, amelyben Magyarországra vonatkozóan is tesz prognózist a testület. Az előrejelzést azzal kezdik, hogy a magyar gazdaság 2021 végén ismét lendületet vett, a negyedik negyedévben az ellátási gondok rányomták a bélyegüket a gazdaságra, de az ipari termelés szeptember után javulást mutatott. A GDP 0,7%-kal nőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés