Előfizetői tartalom

Mindjárt kiderül, hogyan teljesített a magyar gazdaság

Portfolio
Lendületesen fejezhette be a 2021-es évet a magyar gazdaság: a Portfolio által megkérdezett elemzők szerint a GDP az utolsó negyedévben negyedéves alapon 1,3%-kal nőtt, éves alapon pedig 5,9%-kal. A koronavírus-válságból való kijövetel felhajtó erejét csak részben pótolja az idén az óriási választási kiköltekezés, ezért lassulás várható, de még ezzel együtt is lendületes lesz a bővülés. A holnap érkező negyedik negyedéves GDP-adattal kapcsolatban azonban meglehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén már ellőtte a poént.

A tavalyi harmadik negyedév vártnál visszafogottabb teljesítménye óvatosabbá tette az elemzőket, de az év utolsó három hónapjának biztató részadatai után mégis arra számítanak, hogy szépen zárhatta az évet a magyar gazdaság. Az előző negyedévhez képest 1,3%-os lehetett a bővülés, míg az egy évvel korábbi szinthez képest (kiigazítatlanul) 5,9%-kal emelkedhetett a reál-GDP....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés