Előfizetői tartalom

Ez még nem a földharc az omikron ellen! - Itt vannak Magyarország legfertőzőbb helyei

Portfolio
Az összes magyarországi megyében tetőzött az omikron variáns okozta ötödik járványhullám, de még nagyon korai lenne kikiáltani a járvány végét. Budapesten a csúcshoz képest 40%-os, országosan pedig 53%-os intenzitással fertőzött a koronavírus az elmúlt 7 napban. Baranya, Vas és Veszprém megyében találták a legtöbb új fertőzöttet, de nagyjából két hete már ezekben a megyékben is egyértelműen tetőzött a járvány. Most nagyjából ott tartunk, mint január 18-19-én (csak persze lefelé tartva a görbén), ami arra utal, hogy a járványhullám levonulása valamivel lassabb, mint az év eleji felfutása volt.

A ma reggel közzétett adatok alapján az elmúlt 7 napban átlagosan napi 8403 új fertőzöttet és 97 halálesetet regisztráltak Magyarországon a koronavírus-járványban. A kórházban ápoltak száma egy hét alatt 1%-kal 5166 főre, a lélegeztetőgépen lévőké 5%-kal 203 főre nőtt, keddről szerda reggelre viszont a két utóbbi valamelyest már csökkent (egy nap alatt 125, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés