Előfizetői tartalom

Micsoda?! Már bruttó félmillió forint a magyar átlagkereset?!

Portfolio
Decemberben 492 800 forint volt a bruttó átlagkereset a KSH friss adatai alapján, a vállalati szektorban 500 ezer felett alakult a fizetés. Ez kifejezetten magasnak mondható, azonban a december egyrészt kiugró hónap a jutalmak miatt, másrészt az átlagember nem keres ennyi pénzt. Ráadásul hiába nőnek gyorsan a keresetek, szinte az egésze bővülést elviszi az évtizedes magasságba emelkedő infláció.

Az év utolsó hónapjában igencsak kedvezően alakultak a keresetek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai alapján. A legalább 5 főt foglalkoztató vállalatoknál és a költségvetési szektorban 492 800 forint volt a bruttó átlagkereset, ami 9,7%-kal magasabb az előző év azonos időszakában mért adatnál. A nettó átlagkereset 328 ezer forinton alakult. Csakhogy az átlagember...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés