Előfizetői tartalom

Német tabuk dőlnek az orosz invázió miatt: az atom és a szén is jól jön most

Portfolio
Az orosz-ukrán háború miatt irányt kell váltanunk, hogy leküzdjük az oroszoktól való energiafüggőségünket és így gyakorlatilag nincsenek tabuk a német energiamix kialakításában – derült ki Olaf Sholz német kancellár és Robert Habeck gazdasági miniszter vasárnapi szavaiból, hiszen gyakorlatilag a szén- és nukleáris alapú erőművek üzemidő hosszabbításának lehetőségét is kinyitották, ami tabuk ledöntését jelenti az országban.

A Reuters összefoglalója szerint Scholz a Bundestag speciális ülésén azt jelentette be, hogy két új LNG-terminált épít az ország Brunsbüttelben és Wilhelmshavenben, illetve további 2 milliárd köbméternyi gáztárolót épít (jelenleg 24 milliárd köbméternyi a kapacitás, amelyek együttes töltöttsége most 30%), illetve további földgázt is vásárolnak a világpiacon az EU-val...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés