Előfizetői tartalom

Jön az orosz gáz, mégis extrém magasságban a gázár - Miért?

Portfolio
A három legfontosabb európai gázszállítási útvonalon továbbra is küldik az oroszok a gázt, sőt az ukrán-szlovák határon szokatlanul sok gázt küldenek a háború kitörése óta Nyugatra, de ezzel együtt is az egekben ragadtak a gázárak Európában a következő hónapokbeli tőzsdei jegyzések alapján. Az orosz energiahordozókkal kapcsolatos nyugati embargós tervek „megteszik a hatásukat” és Orbán Viktor kormányfő is elismerte a ma reggeli rádióműsorban, hogy a magas gázárak bizony a rezsicsökkentés fenntartásán keresztül jelentős pénzbe kerülnek.

A németek és az amerikaiak is további oroszellenes szankciókat lebegtetnek az utóbbi napokban, amelyek akár az orosz energiahordozókra (embargó), illetve orosz energia exportáló cégekre is vonatkozhatnak, és mindez a már meglépett SWIFT-szankciók miatt jelentősen nehezíti az orosz olaj, gáz és szán Európába szállítását, illetve durván fokozza a szállítási kockázatokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés