Előfizetői tartalom

Sokkoló igazság! Lerántjuk a leplet, miért is jóval drágább nőnek lenni!

Portfolio
Március 8., vagyis a nemzetközi nőnap alkalmából a férfiak különböző ajándékokkal kedveskednek a hölgyeknek. Hosszú sorok a virágosoknál, megannyi fizetésre váró parfüm, kozmetikum vagy éppen édesség a kasszáknál - az eladásoknak köszönhetően a kereskedők egy nap alatt jelentős profithoz juthatnak. De még érdekesebb kérdés, hogy valójában mennyivel is drágább nőnek lenni. Így most szakítunk a hagyományokkal, nem a nőnapi virág vagy ajándékok eladásairól lesz szó, hanem a cikk végére talán az is körvonalazódik majd, hogy tényleg drágább nőnek lenni, és ha igen, akkor milyen áron.

Mielőtt mélyebbre ásnánk, érdemes megnézni, hogy melyek azok a mögöttes kiadások, amelyek felhajtják a nők által használt termékek árát. Erre pink taxként, azaz rózsaszín adóként is szoktak hivatkozni, amely lényegében nemi alapú árdiszkriminációt jelez, és találóan sok nő kedvenc színéről nevezték el. Állítólag azt is kimutatták, hogy ha valamit nőies színbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés