Előfizetői tartalom

Az égbe szállt a magyar áramár a gázárcsúcs miatt

Portfolio
Az orosz invázió előtti napokhoz képest tegnapra több, mint háromszorosára, messze új történelmi csúcsra szárnyalt a másnapi zsinóráram ára a magyar áramtőzsdén. Nemcsak Magyarországon történt extrém drágulás az áramárakban, hanem Európa-szerte, amely leginkább a gázárak szintén extrém magasságokba való emelkedésével függ össze. A magyar ipar és szolgáltató szektor terheinek súlyos növekedését jelentő piaci mozgásokra jól jöhet majd az a brüsszeli csomag, amit tegnap bemutattak, amelynek része az árak felső plafon szerinti szabályozása és direkt állami támogatás az energiaszámlák miatt bajba jutott cégeknek is.

Az orosz invázió előtti napokban még 140-180 euró/megawattóra körül ingadozott a másnapi zsinóráram ára a magyar áramtőzsdén, aztán tegnap egészen 545 euróig szárnyalt az orosz gázszállítások bizonytalansága hatására kilőtt gázárak miatt, ugyanis utóbbinak nagy hatása van az áramár kialakulására. Kapcsolódó cikkünk 2022. 03. 02. Durván drágultak a magyar áramárak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái