Előfizetői tartalom

Egyre hosszabbak a kórházi várólisták, reagált a kormány

Portfolio
|
MTI
Több műtétnél is hosszabbak a kórházi várólisták, mint tavaly ősszel – ez derül ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján elérhető adatokból, azt viszont az RTL Híradó alapján továbbra sem lehet tudni, hogy egy-egy műtétre most átlagosan mennyit kell várni. A problémára kormány is felfigyelt, az emberi erőforrások minisztere tegnap jelentette be, hogy 13 és fél milliárd forintot biztosítanak a várólisták csökkentésére.

A riportból kiderült, hogy tavaly ősszel nagyjából 8800-an vártak műtétre, akkor az átlagos várakozási idő 588 nap volt, tehát több, mint másfél év volt. Ez az adat február eleje nem érhető el a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján, a várakozók száma viszont igen, ez pedig nőtt tavaly ősz óta, most már mintegy 9800-an várnak műtétre. Csípőműtétre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés