Előfizetői tartalom

Európai Bizottság: jön a negyedik orosz szankciós csomag, készül az árampiaci beavatkozás és az orosz leválás terve is

Portfolio
Véget ért a kétnapos informális EU-csúcs a franciaországi versailles-i kastélyban, kiadták a záró deklarációt is, és az esemény záró sajtótájékoztatóján Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt jelezte, hogy mandátumot kapott egy újabb, az orosz gazdaságot sújtó szankciós csomag kidolgozására. Ez lesz a negyedik ilyen csomag, de nem részletezte a várható tartalmát, csak arra utalt, hogy ez még jobban elszigeteli az országot.

Emellett azt is jelezte, hogy március végéig kidolgozza a Bizottság annak az árampiaci beavatkozásnak a részleteit, hogy hogyan lehet fékezni a gázárak emelkedésének hatását az áramárak emelkedésére. Szintén a hónap végéig kidolgozzák az unió területén lévő gáztárolókra vonatkozó új terveket azt célozva, hogy ösztönözve legyenek a kereskedelmi tárolást végző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés